School Bonaire

client

date

2012

Category
architecture, collaboration
About This Project

MUCHA is een stimulerende leer- en speelomgeving met een hoge mate van differentiatie in ruimtes. Het respecteert de verschillende scholen door ze ieder hun eigen plek te geven en hun autonomie te waarborgen. Tegelijkertijd brengt het ze samen in een overkoepelende structuur welke ontmoetingen tussen scholen onderling en tussen de brede school en de gemeenschap stimuleert.

 

MUCHA BOUWMETHODE – MUCHA kiest eenvoudige, lokaal verkrijgbare of verwerkbare materialen welke bestand zijn tegen het agressieve zeeklimaat. De constructieve basis bestaat een raster (8 x 8mtr. gebaseerd op afmetingen klaslokaal) van betonnen kolommen. Tussen de kolommen worden verschillende invullingen toegepast. Bovenop de kolommen wordt een betonnen ribbendak gestort.

 

MUCHA KLIMAAT – Het dak van MUCHA is niet alleen een verbindend orgaan, het is ook een klimaatregulerend orgaan. Door het grondpakket en de begroeiing biedt het een zeer goede isolatie tegen de zon. Tevens gebruikt het alle elementen (zon, regen en wind) om zowel energie verbruik te beperken als energie op te wekken.