multifunctional wall district judgehouse

client

Rijksvastgoedbedrijf

date

2014 - 2015

Category
furniture, interior architecture
About This Project

Door een herstructurering zag kanton Gouda zich genoodzaakt zijn griffieruimte en centrale hal te herindelen. Hierbij diende een beveiligde pui inclusief balie te worden opgetrokken tussen de publieke hal en de griffie. Atelier 010 haalt in zijn eerste werk voor de publieke sector zijn inspiratie niet van ver. Het bouwwerk van architect Hornstra Verschoor Key (uit 1972) bevat een zeer mooie pui die de zittingszaal afschermt van de centrale hal. Door elementen hiervan terug te laten komen ontstaat er een onmiskenbare band tussen de nieuwe pui en het bestaande pand. Door een aantal elementen uit de pui tussen zittingszaal en centrale hal opnieuw de hoofdrol te schenken ontstaat er ook de ruimte om af te wijken. De nieuwe pui op de begane grond is in een schuine, gestaffeld lijn geplaatst. Hierdoor wordt de achterliggende griffie, naar de wens van de gebruiker, gemaximaliseerd en de gebouwstructuur gerespecteerd. Daarnaast krijgt het robuuste gebouw er een fijne en zachtere kwaliteit bij.