House Empel

client

private commision

date

2009-2012

Category
architecture
About This Project

For a family in Den Bosch, this house is being built in a ‘Scandinavian’ neighbourhood in Empel. The design is based on a traditional construction in two parts; a strong and sturdy substructure made of stone, and a lighter and more open superstructure in wood. The building plan is based on the orientation of the plot of land. The living room, with a view of the park next door, faces west and gets the evening sun. The open kitchen, with a view of the garden and a door onto the veranda, enjoys the morning and afternoon sun. The bedrooms and bathrooms are located on the first and second floors.

Dit woonhuis voor een gezin uit Den Bosch wordt in een “scandinavische” wijk in Empel gebouwd. Het ontwerp is gebaseerd op een traditionele opbouw in twee delen. Een stoere en stevige onderbouw van steen, en een lichtere meer open houten bovenbouw. De plattegrond is georganiseerd rond de oriëntatie van het kavel. De woonkamer, met uitzicht op het naast gelegen park, ligt aan de westzijde (avondzon). De woonkeuken met zicht op de tuin en uitloop op de veranda, geniet van ochtend- en middag zon. Op de eerste en tweede verdieping bevinden zich de slaap- en badkamers.